Bagımlılık Terapisi

BAĞIMLILIK TERAPİSİ

Öncelikle ‘’bağımlılık nedir’’? “Bağımlılık; kişinin kullandığı bir madde, alkol, nesne veya yaptığı bir davranış (eylem) üzerinde kontrolünü kaybetmesidir. Konrol dışı gerçekleşen ve kullanılan her madde bağımlılığa dönüşebilir. Bağımlılığı besleyen en önemli etken keyif verici bir dış unsurun varlığıdır. Kişi bağımlısı olduğu madde(uyuşturucu madde, alkol, kumar, sigara, internet veya sadece bir oyuncak) olmadan hayatına devam edemeyeceğini, hayattan zevk alamayacağını ve insanlara verimli olamayacağını düşünür.

Bağımlılığın her çeşiti insan hayatını kısıtlar ve birey hayatına bağımlısı olduğu maddenin oluşturduğu çerçevenin sınırları içerisinde devam eder. Kişinin sosyal aktiviteleri, arkadaş çevresi, gün içerisinde aktif olduğu saatleri, giyim tarzını, dinlediği müziği, konuştuğu konuları neredeyse her ama her şeyi madde belirler. Çünkü onsuz yapamaz ve sınırları bağımlısı olduğu madde çizmiştir.

Bağımlı kişi aşermeler, yoksunluklar, zaman zaman kendini kaybetme, şiddete eğilim, aşırı para harcama, maddeyle(alkolle) uyuyup maddeyle uyanma gibi belli başlı zorluklar ve durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumlardan dolayı ortaya çıkan kötü tabloda bile keyif alınan en küçük anlar, bağımlı için çok kıymetlidir. Kişin bunların farkında olmak istemez ve bu sorunları görmez. Bağımlılık Terapisi de bu yüzden vardır. Bu terapi kapsamında merkezimizde yalnızca bağımlı kişiye değil, ailesine de destek verilmektedir.

Bağımlılık Terapisinde;

• Kişiyi kullandığı madde ve zararları hakkında bilgilendirir.

• Bağımlılıktan kurtulmanın yöntemleri öğretilir.

• Kişide ve ailesinde farkındalık oluşturulur.

• Aile ile koordine çalışılarak bağımlı birey ile gerçekleştirilmesi gerekilen iletişim konusunda aile bilinçlendirilir.

• Motivasyonel görüşmeler gerçekleştirilir.

• Aşerme ve yoksunluk dönemleri en aza indirilir.

• Kaymaların yaşanmaması için kişinin hayatında düzenlemeler yapılır.

• Eğer var ise şiddet veya eğilimi ortadan kaldırılır.

• Psikodramalar ve grup terapileri gerçekleştirilir.

Sıkça Sorulan Sorular?

BDT(Bilişsel Davranışsal Terapi) ekolüyle destek sağlamaktayım.

Terapi, stres, kaygı veya yaşam zorluklarını yönetmek için faydalıdır. Destek sunar ve kişisel gelişime yardımcı olur. Bir danışman, bunun doğru seçenek olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir.

Bana gelme nedeninizi anlayıp size destek olabilmem için öncelikle size sizin gözünüzden bakabilmem gerekmektedir. Bu nedenle ilk seansta olması gereken tanışma görüşmesidir.

Terapiler kişiye özel olduğu için bireysel farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda seansların uzunluğu kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

İletişim için Formu Doldurun
İletişim Bilgilerimiz